Červenec 2007

Fotky z filmu Moderní popelka 2

29. července 2007 v 11:56 | Tess
MODERNÍ POPELKA - fotky 2

Fotky z filmu Moderní popelka 1

29. července 2007 v 11:53 | Tess
MODERNÍ POPELKA - fotky

Italské prázdniny

28. července 2007 v 18:21 | Tess
ITALSKÉ PRÁZDNINY
The Lizzie McGuire Movie
TYP FILMU: Komedie
Rok výroby: 2003
Popis: Walt Disney Pictures uvádí ITALSKÉ PRÁZDNINY, rozvernou komedii v hlavní roli s Hilary Duff, nejoblíbenější teenagerovskou hvězdou Hollywoodu (Agent Cody Banks). Veselá dobrodružství začínají, když se půvabná Lizzie McGuire (Hilary Duff) a její přátelé chystají na školní výlet do Itálie. Tam se Lizzie obrátí celý dosavadní život v pohádkový sen, když se zamiluje do italské pop-hvězdy Paola a on si jí splete se svou bývalou přítelkyní. Z mladičké a nezkušené Lizzie se stává mezinárodní hvězda pop music, která stojí před zásadním rozhodnutím: má vyměnit nový báječný život v záři reflektorů za staré dobré časy a osvědčené přátele?)
Fotky:

Dům Hilary Duff

28. července 2007 v 18:07 | Tess

Záložky do knihy s Hill

27. července 2007 v 22:22 | Tess

Pozadí s Hill

27. července 2007 v 22:16 | Tess

Dům Hill

27. července 2007 v 21:04 | Tess

Klokan rudý

27. července 2007 v 20:53 | Tess
KLOKAN RUDÝ
Klokan rudý je největší žijící vačnatec. Vyskytuje se v převážné části Austrálie, v největším počtu žije v otevřené savaně s lesíky. Mláďata klokanů se rodí nevyvinutá, dokonale se vyvinou v matčině vaku, kde sají mateřské mléko. Ve vaku stráví mládě 190 dní. Plně nezávislé je ve stáří 1 roku. Samice rodí obvykle 1 mládě. Když klokani rudí prchají, skáčou na zadních nohách rychlostí až 50 km/h. Žjí obvykle ve skupinách 2 - 10 zvířat, i když se v odobí sucha může u jezírka shromáždit až 1500 zvířat. Klokan rudý je pokládán za škůdce a loven pro maso a kůži. Jediným predátorem, který ho loví mimo člověka a orla klínoocasého je pes dingo.

Irbis (levhart sněžný)

27. července 2007 v 20:36 | Tess
IRBIS (LEVHART SNĚŽNÝ)
Irbis připomíná levharta velkou šíří potravního spektra. Tato velká kočka s huňatou srstí preferuje útesy a skalní hřebeny ve stepích, jehličnatý les až do nadmořských výšek 5 000 m. Loví jaky nebo onagery, ale většina jeho kořisti je menší velikosti: kozy, svišti ....
Mívá 4 - 5 mláďat.
Délka: 1 - 1,3 m
Ocas: 0,8 - 1 m
Rozšíření: jižní, střední a východní Asie

Delfín skákavý

27. července 2007 v 20:24 | Tess
DELFÍN SKÁKAVÝ
Tento největší druh z delfínů vybaveným zobákem je známým umělcem delfinárií. Ve skutečnosti se jedná pravděpodobně o dva druhy: delfína skákavého, který se vyskytuje na celém světě, a menšího delfína Ehrenbergova (rudomořského), který žije v Indickém oceánu a v Rudém moři. Živí se mnohými druhy ryb, měkkýšů a korýšů, loví je malými kuželovitými zuby, jichž má 18-27 v každé polovině obou čelistí.
Délka: 1,9 - 4 m
Hmotnost: 500 kg
Rozšíření: po celém světě (kromě polárních regionů)

Rekordy savců

26. července 2007 v 11:00 | Tess
REKORDY SAVCŮ
Savci lámou rekordy největších, nejdelších a nejtěžších zvířat na souši i v oceánech. Největšími suchozemskými zvířaty jsou sloni afričtí, kteří dorůstají výšky až 4 metry a mohou vážit přes 6 tun - dosahují tedy dvojnásobné výšky člověka a jejich hmotnost odpovídá šesti velkým autům.
A však největším zvířetem, které kdy žilo na naší planetě je plejtvák obrovský - ten dosahuje délky až 30 metrů a jeho hmotnost je až 160 tun, takže je víc než šestkrát delší a dvacetpětkrát těžší než slon.